Annons

Ekonomisk ljusning för Chorus

Det bankas och hamras i Musikföreningen Chorus lokaler. Andra våningen ska byggas om och praktikanterna Erik Tapper och Kim Olsson jobbar så svetten lackar.
Ystad • Publicerad 29 januari 2002
Kim Olsson och Erik Tapper. BILD: BASS NILSSON
Kim Olsson och Erik Tapper. BILD: BASS NILSSONFoto: 

- De är guld värda. Båda två repeterar här med sina band sedan några år, så de känner till både lokalerna och verksamheten, säger föreningens ordförande Malena Schibli. Kim Olsson och Erik Tapper i byggtagen. BILD: BASS NILSSON"Kim Olsson och Erik Tapper i byggtagen. BILD: BASS NILSSON Erik, 21 år och Kim, 19 år, är anställda genom Skurups respektive Ystads kommun. Deras arbetsuppgifter varierar. Det kan vara allt från affischering och städning till telefonpassning och assistans i samband med konserter. Men just nu är det ombyggnaden som tar mesta tiden. På andra våningen utökar man från två till tre replokaler. Och Malena Schibli är glad över att äntligen få ett eget kontor där hon kan syssla med bokföring, artistkontakter och annat. Arbetet beräknas vara klart i månadsskiftet mars-april. - Sedan ger vi oss på uteplatsen bakom planket vid entrén. Där ska det bli bli kaféverksamhet under sommarmånaderna. Kanske en liten grillplats också, berättar Malena Schibli. Chorus hade vissa ekonomiska bekymmer under sista halvåret i fjor. Men nu ser det ljusare ut. En bidragande orsak är fredagens konsert med The Models, som lockade många betalande. - Vi har kommit en bit längre mot slutmålet, det vill säga att bli skuldfria, säger Malena Schibli. Hon hoppas på minst lika god uppslutning fredagen den 8 februari. Då anordnar föreningen blueskväll med Malmöbandet Dr Toms Blues Cabin, förstärkt med tjeckiske munspelsvirtuosen Ian van Harpman. Lördagen den 16 februari är preliminärt bokad för en rap-metalkonsert. Malena Schibli och Erik Tapper ska dessutom hålla i en grundläggande ljudteknikkurs under sportlovet. Utbildningen vänder sig till högstadielelever och äldre.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons