Annons

Elev åtalas för knivdramat

På förmiddagen den 21 november förra året så högg den 16-årige eleven på Österportskolan med två knivar mot en skolkamrat.
Ystad • Publicerad 14 mars 2002

Han åtalas nu för försök till grov misshandel vid Ystads tingsrätt. Det var på Österportstorg som bråket mellan de två pojkarna uppstod. Efter ett kort meningsutbyte drog den åtalade fram två knivar och högg mellan sex och tio gånger mot målsägaren. Något av huggen träffade i den ena jackärmen, men målsägaren själv blev inte skadad. Efter händelsen sprang den åtalade från platsen, men polisen grep honom senare på dagen. I de efterföljande förhören så kom det fram att det under en tid funnits irritation mellan de två eleverna. 16-åringen har erkänt brottet och har sagt i förhör att han inte haft för avsikt att hugga sin skolkamrat, men att det blev "bara" så för att han var så "förbannad". Knivarna hade han tidigare tagit från slöjdsalen, och efter bråket slängde han knivarna i ett buskage vid Österportskolan. Den åtalade hävdar dock att han bara utdelade ett rejält hugg. I åtalet står att "brottet ska bedömas som försök till grov misshandel då gärningen varit livsfarlig, inneburit risk för svår kroppsskada och (den åtalade) visat särskild hänsyslöshet och råhet genom att angripa målsäganden med livsfarligt vapen." 16-åringen åtalas även för att ha stulit en bil och kört ner en flaggstång i en stad i Mellansverige förra sommaren.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons