Annons

Elever skapade julstämning

Julstrumpor, hjärtan, tomteluvor och polkagrisar lyser upp granen på Stortorget efter att elever traditionsenligt klätt den. I år var det Boken 5 på Ängaskolan som gjort det, övervägande röda, julpyntet på trä- och syslöjden.
Ystad • Publicerad 24 november 2008
Filippa Borgström och Julia Öhrström Jönsson fick en åktur med lyftkranen för att hänga upp sitt julpynt i granen. Bild: Bass Nilsson
Filippa Borgström och Julia Öhrström Jönsson fick en åktur med lyftkranen för att hänga upp sitt julpynt i granen. Bild: Bass NilssonFoto: 

- Vi fick göra nästan vad vi ville bara det handlade om julen, säger Filippa Borgström.

Tillsammans med de andra barnen stod hon och väntade på sin tur att få åka upp med lyftkranen. Alla elever som ville fick åka med och hänga upp sitt pynt. Och det var det en hel del som ville. Oskar Nilsson hade precis fått fast mark under fötterna igen.

Annons

- Det var lite kallt, men ändå spännande, säger han om sin luftfärd och tillägger att han har en viss vana.

-Jag har varit uppe tidigare i brandbilens lift.

Carina Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons