Annons

En person i förhör efter skottlossning

Polisen har ännu inga spår efter den eller de personer som besköt en Fiatbuss på väg 19 utanför Stora Herrestad på onsdagsmorgonen. Minibussens förare klarade sig utan fysiska skador och förhörs just nu av polisen i Ystad.
Ystad • Publicerad 28 juni 2006

- Vi har fått olika uppgifter på det fordonet som skytten ska ha färdats i och vi har inga spår. Något frihetsberövande är inte heller aktuellt, säger Stefan Mårtensson, inre befäl i Ystad.

Det var strax efter halv åtta på onsdagsmorgonen som en person i en mindre Fiatbuss besköts utanför Stora Herrestad. Enligt uppgift var det en person i en grå Audi som besköt Fiatföraren på väg 19.

Annons

Det är ännu oklart vilken typ av vapen som använts, men polisen tror att det är ett hagelgevär som avlossats. Den person som besköts sitter just nu i förhör hos polisen i Ystad, men det är ännu oklart vad som ligger bakom beskjutningen. Obekräftade uppgifter gör dock gällande att flera maskerade personer ska ha funnits i den går Audin.

Flera polispatruller spanar efter den grå Audi varifrån skottet eller skotten ska ha avlossats. Enligt Hans Nilssonvid polisens länskommunikationscentral var det eftersökta fordonet falskskyltat.

Den skottskadade minibussen har dock träffats av en eller flera projektiler. Fordonet finns nu i Ystad och polisens tekniker kommer under eftermiddagen att undersöka bilen.

Robert Jönson

Mattias Pehrsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons