Annons

Facken säger ja till Ystads tingsrätt

De berörda fackförbunden säger ja till Domstolsverkets preliminära förslag att behålla Ystads tingsrätt och att utöka tingsrättens verksamhet till att också omfattade Trelleborgs och Svedala kommuner. Efter MBL-förhandlingen gjorde facken ett gemensamt uttalande att man bör satsa på Ystad.
Ystad • Publicerad 10 mars 2004

Under själva MBL-förhandlingen förekom inga diskussioner om förslagen i organisationsutredningen för Skåne. Enligt Jan Lindgren, Domstolsverkets samordningsansvarige när det gäller utredningar, har de fackliga representanterna haft god tid på sig att sätta sig in i de olika alternativen och deras konsekvenser. "Av de undersökte alternativen förordas Ystadsalternativet", påpekade efter MBL-förhandlingen i det gemensamma uttalandet från Jusek, alltså domarnas fackförbund, och ST inom Domstolsväsendet, som är tjänstemännens fackförbund. - Domstolsverkets generaldirektör Stefan Strömberg skall nu fatta beslut om det förslag som skall presenteras för regeringen. Det är svårt att säga exakt när detta beslut kan fattas, men jag skulle tro att det sker inom några dagar, säger Jan Lindgren. Som YA tidigare berättat är det regeringen och därefter riksdagen som bestämmer i frågan om tingsrätternas framtida organisation i Skåne. Domstolsverkets inställning betyder naturligtvis mycket i sammanhanget. Till denna inställning kan nu läggas att även facken står bakom satsningen på Ystad.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons