Annons

Fick vänta nio månader på svar

En skrivelse från Ystads Handikappråd-HSO i februari besvarades av Ystads kommun i november. Detta trots att föreningen skickat en påminnelse i september.
Ystad • Publicerad 10 november 2009

– Det viktiga är att våra önskemål framförs. Vi kan inte göra så mycket mer, säger Sven-Åke Yngve i Ystad Handikappråd-HSO.

Skrivelse handlar om att Stortorget inte är tillgängligt för personer med funktionshinder. Föreningen vill därför att torget ska byggas om.

Annons

Förvaltningschefen Kerstin Wulff ber om ursäkt för det sena svaret men säger att det inte finns några ekonomiska resurser till föreningens begäran. Men enligt henne ska önskemålen framföras vid nästa budgetdiskussion.

Sven-Åke Yngve tycker att Ystad har en del kvar att göra när det gäller tillgängligheten för handikappade. Han nämner de smala eller obefintliga trottoarerna på Lilla Västergatan och Stora Norregatan.

– Där får man köra med rullatorn i körbanan och det är ett problem.

Carina Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons