Annons

Fiskföretag avvaktar till våren

Astrid Fiskexport AB på Tjörn har plötsligt ställts inför sådana problem att det inte vågar satsa på en ny mottagaranläggning i Ystad.
Ystad • Publicerad 18 november 2002

- Vi får återkomma till våren och se hur det ser ut då, säger direktör Leif Johansson. Men fisket med de stora häcktrålarna som just nu har Ystad som bas kommer att fortsätta. Fångsterna landas i Ystad och transporteras vidare med tankbilar. När företaget planerade för en större anläggning i Ystad så var det mot bakgrund att det hade en stor kund i Polen som skulle ta hand om sillen, förädla råvaran och sälja den vidare. - I början av förra veckan fick vi besked att de får så mycket sill av sina egna att det bara handlade om små kvantiteter som vi skulle leverera. Ovanpå detta kom ett besked från Livsmedelsverket om att vi inte fick fiska norr om Bornholm. Om vi gjorde det skulle de dra in våra tillstånd. Dessutom är nya mätningar på gång inom EU. Ställd inför dessa problem var det i nuläget inte att tänka på en anläggning i Ystad.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons