Annons

Flera adventsevenemang i Ystad

En trumpetkonsert uppifrån tornväktarens gluggar, ett magiskt julspel och en tidig otta. Under den första adventhelgen håller Ystads församling flera evenemang för barn och vuxna i Mariakyrkan och Klosterkyrkan.
Ystad • Publicerad 28 november 2008
I dag blir det trumpetkonsert från gluggarna i Mariakyrkans torn. Arkivbild: Ystads Allehanda
I dag blir det trumpetkonsert från gluggarna i Mariakyrkans torn. Arkivbild: Ystads AllehandaFoto: 

På lördag den 29 november håller man öppen kyrka i Mariakyrkan, då det bjuds på glögg och pepparkakor. Klockan 12 bjuder Anders Björk och Jörgen Åkesson på trumpetkonsert från de gluggar där tornväktaren varje kväll sticker ut sin lur. Denna konsert ska alltså avnjutas utanför kyrkan.

Sedan bjuds publiken in för att ta del av ett kort julspel, Den magiska stjärnan, för barn och vuxna. Det är församlingens personal som framför julspelet inne i kyrkan, vid krubban i naturlig storlek.

Annons

Klockan 13 genomförs samma program igen, med start med trumpetkonserten utanför kyrkan.

På söndagen, som är den första advent, är det otta i Klosterkyrkan klockan 7. Lite senare, klockan 11, hålls en adventsgudstjänst i Mariakyrkan då en brasskvintett och kör bjuder på julsånger.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons