Annons

Flera nyheter på Tattoo 2003

Fler föreställningar, ett eget tåg och en orkester med 200 musiker. Det är några av nyheterna som det militärmusikaliska arrangemanget Ystad International Military Tattoo 2003 kommer att bjuda på.
Ystad • Publicerad 13 november 2002

Om nio månader är det åter dags och programmet börjar bli färdigt. Antalen föreställningar utökas till fyra stycken, vilket innebär att totalt 18 000 biljetter kan säljas. Nya musikaliska inslag blir bland annat det "massband" som kommer att utgöras av fem svenska hemvärnsmusikkårer, inklusive Ystads egen. - Det blir en 200-mansorkester som kommer att göra en rejäl manifestation för hemvärnet, säger organisatören Håkan Blixt. De flesta kårerna som ska delta nästa år är spikade. Den enda som tidigare deltagit i Ystads Tattoo är The Band & Bugles of The Light Division, som var med 1999. De utmärker sig med sina höga marschtakt - uppemot 160 steg i minuten, jämfört med de "vanliga" 108 steg i minuten. Ett annat inslag blir den schweiziska kåren Corps de Musique Officiel de L'état et de la Ville de Fribourg, som uppträder i dräkter från 1820-talet. För att förbättra kommunikationerna för besökarna har arrangörerna ordnat ett eget Tattoo-tåg (ett inhyrt Öresundståg), som kommer att gå från Malmö ända fram till Saltsjöbadens gamla perrong. Ännu är allt inte färdigt och Håkan Blixt förklarar att han förhandlar med två "exotiska" musikkårer som visat intresse av att komma. Ystad International Military Tattoo 2003 går av stapeln den 13 till 16 augusti. På fredag släpps biljetterna.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons