Annons

Förskolan Nektarinen får plats för fler

Ystad • Publicerad 20 juni 2006
Barnen i Gräshoppan på Nektarinen flyttar i dag in i en ny modulbyggnad. "Kul. Det ska bli roligt", säger Emma Wihlborg, sex år till höger i bild. Till vänster hennes kompis Moa Rittemar, 5 år. bild: pernilla sjöström
Barnen i Gräshoppan på Nektarinen flyttar i dag in i en ny modulbyggnad. "Kul. Det ska bli roligt", säger Emma Wihlborg, sex år till höger i bild. Till vänster hennes kompis Moa Rittemar, 5 år. bild: pernilla sjöströmFoto: 

Förskolan Nektarinen växer. I dag tas en ny modulbyggnad i bruk med plats för ytterligare 20 barn.

– Vi som jobbar här tycker att det ska bli jätteskönt att flytta in i de här fräscha, ljusa lokalerna, säger förskollärare Marie Granath.

Annons

Vissa på skolan kallar modulen för "baracken", men det ska snart ändras till ett mer passande namn.

– Vi ska låta barnen döpa lokalerna och sedan ska vi ha en fest, berättar Marie Granath. Det blir tre- till sexåringarna i Nektarinklassen Gräshoppan som flyttar ut i modulen, vilket innebär att de gör plats på Nektarinen för de yngre barnen i Stjärnan som under våren gått i en lägenhetsförskola på Malmövägen.

– Vi har utökat vår personal under våren, så även om vi får en ny barngrupp i området så har vi fortfarande samma lärartäthet, säger Jim Priest, rektor för Änga-Edvinshem. Lärartätheten är tre heltidstjänster för de yngre barnens grupper om 14 till 16 barn, och 2,75 heltidstjänster för äldre barnens grupper om 18 till 22 barn

Jim Priest menar att behovet för förskoleplatser i området för tillfället är tillgodosett.

– Men sådant kan snabbt förändras. Vi vet inte vad inflyttningen till Västra Sjöstaden kommer att innebära.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons