Annons

Förskolans stuga vandaliserad än en gång

Gång på gång har barnen i utegruppen Husmusen fått sin stuga vandaliserad. Nu har alla på Marielund fått nog och vädjar till närboende att hålla koll.
Ystad • Publicerad 10 november 2008
"Det är någon som verkligen har velat ta sig in", konstaterar Agneta Ståhl och Liselott Jynsson. bild: gustav wennerholm
"Det är någon som verkligen har velat ta sig in", konstaterar Agneta Ståhl och Liselott Jynsson. bild: gustav wennerholmFoto: 

Den lilla röda stugan vid Marielunds förskola har fått utstå mycket. Fönsterrutor har krossats, takpapp rivits av och spröjsar ryckts loss. Senast, i söndags, har någon haft sönder stugans dörr.

- Vi är ju en utegrupp och vi är väldigt beroende av stugan. Speciellt när det är dåligt väder, säger förskollärare Liselott Jynsson.

Annons

Föskolans lekplats är ett populärt tillhåll för barn även när förskolan har stängt.

- Och det har vi inget emot. Men vi vill att man ska vara varlig med våra saker. Vi hoppas att föräldrarna i området ska försöka hålla koll på vad barnen gör när de är här, säger rektor Agneta Ståhl.

Snart ska stugan dessutom få sällskap som personalen hoppas får vara ifred.

Jonas Lindgrenjonas.lindgren@ystadsallehanda.se
Jonas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons