Annons

Försökte elda upp sju personbilar

Någon eller några gärningsmän hällde ut bensin på en rad parkerade personbilar och tände på. Det var bara tur som gjorde att den anlagda branden på Stickgatan natten till torsdagen inte utvecklades till ett inferno.
Ystad • Publicerad 8 juni 2006

Sju fordon hotades av lågorna, men endast ett av dem skadades.

Larmet gick strax efter klockan tre, efter att två vittnen hade upptäckt branden på parkeringsplatsen vid Katolska kyrkan i centrala Ystad.

Annons

– Vittnena såg att det brann i en bensindunk och bakre delen på ett av fordonen. Någon misstänkt person observerades dock inte på brottsplatsen, berättar Kent Persson, inre befäl vid Ystadspolisen.

Elden höll på att sprida sig till fler bilar, men självdog. Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte branden i dunken och det drabbade fordonet. – Gärningsmannen har gått bakom fordonen och hällt bensin både på marken mellan bilarna och på bilarna. Det här kunde ha slutat riktigt illa, säger Kent Persson.

Ingen misstänkt person har ännu hörts av Ystadspolisen.

Brottet rubriceras som grov skadegörelse.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons