Annons

Fortsatt oklart om kommunen kan hjälpa Splitt

Det kan dröja innan GK Splitt får besked om kommunen kan hjälpa upp föreningens ekonomi. Ärendet har nu skickats direkt till förvaltningarna för att snabba upp processen.
Ystad • Publicerad 15 november 2008
Det kan dröja innan GK Splitt får besked om kommunen kan hjälpa upp föreningens ekonomi. ARKIVBILD: SANDRA HENNINGSSONFoto: 

Gymnastikföreningen GK Splitts ekonomiska problem har under veckan behandlats av kommunen.

- Vi skulle ha tagit upp ärendet på samhällsbyggnadsnämndens möte nästa vecka men tar ner det på förvaltningsnivå för att det ska gå fortare, säger nämndens ordförande Ronny Nielsen (m).

Annons

Nu ligger Splitts ärende hos samhällsbyggnadsförvaltningen och kultur- och utbildningsförvaltningen.

- Vi har precis haft ett möte med berörda från olika håll, säger samhällsbyggnadsförvaltningens chef Kerstin Wulff.

Hon har utsetts till samordnare i ärendet.

- Nu har vi begärt in mer information från Splitt för att kunna sätta oss in i fallet. När vi har tittat på det på tjänstemannanivå ska politikerna ge sin bedömning, vi håller en tät kontakt.

Hur utfallet blir eller hur lång tid det tar går inte att säga. - Med all respekt för GK Splitt så måste vi ta hänsyn till flera intressen, till exempel till de andra föreningarna i kommunen, säger Kerstin Wulff.

Den framgångsrika gymnastikföreningen slog för ett par veckor sedan larm om sin dåliga ekonomi. Klubben räknar med ett underskott på en kvarts miljon kronor i år. Anledningen är den höga lokalhyran för Tennishallen.

Föreningen har tidigare hyrt två banor av kommunen som i sin tur hyrde dem av Ystad tennisklubb. Splitt betalade hyra enligt taxan för kommunala lokaler. Mellanskillnaden stod kommunen för.

2005 sade tennisklubben upp avtalet med kommunen. Splitt fick fortfarande hyra en bana via kommunen, för 54 000 kronor per år. Den andra betalade de omkring 500 000 kronor för per år direkt till Ystads tennisklubb.

GK Splitt har sedan dess fått ytterligare en hyressubvention av kommunen. Den bana i Tennishallen de tidigare betalade 54 000 kronor per år för till kommunen kostar nu 29 000 kronor.

Rebecka Erntell
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons