Annons

Fotavtryck säkrat efter branden

Ett fotavtryck i snön vid den eldhärjade sommarstugan i Sandskogen och stöldgods som hittats området kan vara bevis i utredningen av mordbranden i helgen i Ystad.
Ystad • Publicerad 24 november 2008
Ett fotavtryck i snön vid den eldhärjade sommarstugan i Sandskogen och stöldgods som hittats området kan vara bevis i utredningen av mordbranden i helgen i Ystad. Arkivbild: Sprisse Nilsson
Ett fotavtryck i snön vid den eldhärjade sommarstugan i Sandskogen och stöldgods som hittats området kan vara bevis i utredningen av mordbranden i helgen i Ystad. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

- Vi har säkrat ett fotavtryck. Men det behöver inte betyda att det är mordbrännarens avtryck, säger Dan Granvik, polisens utredare.

Under måndagen bearbetade polisen alla tips som kommit in. Men enligt Dan Granvik har bevisen mot den misstänkte 45-åringen inte stärkts.

Annons

Han sitter anhållen och senast på onsdagen måste åklagaren besluta om han ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Bara det förkolnade skalet återstår av den sommarstugan på Idrottsstigen i Sandskogen.

Ägaren var på plats på måndagen.

- Det gör ont i magen och hela kroppen, säger han medan han står och väntar på att polisens utredare ska komma.

Ägaren berättar att familjen haft sommarstugan sedan i början av 1960-talet. Alla somrar som barn har han bott och lekt här.

För tillfället var sommarstugan igenbommad för vintern.

Förutom sorgen han känner för att stugan är förstörd, känner ägaren till stugan också en rädsla för vad som händer i Ystad.

-Samhället har ingenting att sätta emot, säger han.

Den misstänkte 45-åringen som greps på söndagsmorgonen efter branden sitter anhållen.

Ewa-Gun Westford, polisens informatör, uppmanar åter alla Ystadsbor som gjort iakttagelser som kan sättas i samband med bränderna att höra av sig till polisen.

Annons

Stöldgods som hittats i Sandskogen kan vara en ledtråd, enligt Westford.

- Vi har hittat stöldgods i Sandskogen som förefaller komma från inbrott i sommarstugorna. Är det någon som har drabbats vill vi gärna komma i kontakt med dem, säger hon.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons