Annons

Framme i Ystad efter 96 mils vandring

Lolita Ray har varit på vandring sedan den 1 oktober. Efter 53 dagar och 96 mil har hon nu nått Ystad.
Ystad • Publicerad 22 november 2008
Lolita Ray. Bild: Cecilia Billgren
Lolita Ray. Bild: Cecilia BillgrenFoto: 

Varför gör du den här vandringen?- Jag gör en pilgrimsvandring för klimatet. Förutom att jag för budkavlen om klimatupproret vidare, vill jag väcka tankar om det överflöd vi lever i.

Hur fick du den här idén?

Annons

- Jag har alltid gått mycket och egentligen alltid drömt om att vandra så länge benen håller. När så tankarna kring vårt sätt att leva och konsekvenserna för miljön dök upp, föll allt på plats.

Berätta om din vandring?

- Min pilgrimsvandring utgick från mitt hem på Söder i Stockholm och pågår fram till mitten av december. Jag vandrar helt utan pengar och är helt beroende av folks välvilja och generositet.

Hur funkar det?

- Jag har bara mött välvilja. Folk är förvånansvärt generösa. Det är nyttigt att öva sig i att vara beroende. Jag tror vi framöver kommer att behöva varandra mer. Däremot behöver inte alls så mycket saker som vi själva tror. Jag tror vi i stället behöver vara mer i nuet och verkligen kunna ta in dem vi möter. Bra samtal är egentligen det enda jag har att bjuda på.

Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons