Annons

Full pott i skyttetävling

Han har bara gjort det fyra gånger förut. I helgen var det dags igen. På den årliga korporationsskjutningen sköt 17-åriga Victor Bohman full pott. Tio fullträffar gav hundra poäng.
Ystad • Publicerad 24 maj 2003

- Det känns bra. Det händer inte ofta. Nu får vi se om det räcker ända till finalen, sade han. Det var den 65:e korporationsskjutningen som ägde rum på skjutbanan i Sandskogen i lördags. Att vinna hela tävlingen skulle kännas bra, men det roligaste menade Victor Bohman var att slå kompisarna. De turas ofta om att vara bäst, berättade jämngamla Björn Andersson. - Skytte är så roligt just för gemenskapen. Därför vill man inte sluta. Och så får man abstinens och vill bara vinna mer hela tiden, säger Victor Bohman. Vinner gör han också. I fjor blev han bland annat svensk skolmästare på korthåll. I klassen för dem som inte längre är aktiva skyttar låg Ola Andersson ganska bra till på 95 poäng. Han skjuter bara någon gång om året. Men den vill han inte gå miste om. - För mig är det inte kamratskapen som gör att jag kommer hit. Vännerna träffar jag ändå. Det är intresset, att lägga sig ner och överträffa sig själv. Eller åtminstone nå upp till det man gjort tidigare, sade han. Men få blir så bitna av skytte som Victor och Ola nu förtiden. Ystad skyttegille saknade i helgen många i sin tävling. Tillställningen som förr lockade hundratals anmälningar hade i lördags bara ett 40-tal deltagare. - Vi tror att vi har fått konkurrens i år av konfirmationer och så har vi kanske tappat några på grund av att vi flyttat tävlingen som brukar vara i Kristi Himmelfärdshelgen, sade Roger Nilsson. Föreningen har större hopp om nästa helgs tävling - Ystad Open. Då är nästan 200 skyttar anmälda.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons