Annons

Fyra misshandlade rörelsehindrad

(Uppdaterad 17.39) En rörelsehindrad ystadsbo blev i går eftermiddag anfallen i sitt hem av fyra personer som misshandlade honom och slog sönder saker i mannens lägenhet.
Ystad • Publicerad 21 juli 2002

Tre män och en kvinna trängde sig in i lägenheten i Ystad och slog och slet i mannen. Han blev också hotad till livet. Den anfallne mannen är bekant med kvinnan som deltog i misshandeln. Han är nämligen själv misstänkt för ett våldsbrott mot kvinnan som ska ha skett för cirka en vecka sedan. Detta enligt inre befäl Hasse Persson vid Polisområde Södra Skåne. Hurvida lördagens misshandel var en hämndaktion vill polisen inte säga. - Av hänsyn till utredningen kan jag inte gå in på detaljer. Vi har precis hört målsäganden, men vi kommer att behöva höra fler personer i början av nästa vecka, sa Hasse Persson på söndags eftermiddagen. Polisen är tystlåten om vad som försiggick i mannens lägenhet, men gärningspersonerna ska ha trängt in i mannens hem vid halv fem tiden på eftermiddagen och när polisen kallades till platsen var klockan halv sex. Inga tillhyggen ska ha används i misshandeln. Mannen kördes av polisen till akuten efter överfallet, men kunde lämna sjukhuset efter omplåstring av ett sår i huvudet. Gärningspersonerna ska vara i samma ålder som ystadsbon. De var på söndagen fortfarande på fri fot, men kvinnan är identifierad. - Vi har gott hopp om att lösa det här, säger inre befäl Hasse Persson.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons