Annons

Galleri Per Helsa invigde med mingel

Under lördagen öppnade det nya galleriet för konsthantverk och design på Per Helsas gård i Ystad. "Detta är det enda i sitt slag i Ystads-Österlenregionen", säger Cecilia Höglund.
Ystad • Publicerad 29 november 2008
Elna-Karin Helgesson, keramik, Jonas Rooth, glas, projektledare Henrik Berven, Boel Matzner, mattor, och Owe Johansson, silver, invigde det nya galleriet. BILD: BASS NILSSON
Elna-Karin Helgesson, keramik, Jonas Rooth, glas, projektledare Henrik Berven, Boel Matzner, mattor, och Owe Johansson, silver, invigde det nya galleriet. BILD: BASS NILSSONFoto: 

- Det unika är kombinationen av konsthantverk och design. Här kommer aldrig att hänga några tavlor på väggarna, förklarade Cecilia Höglund, administratör på den ekonomiska föreningen bakom Galleri Per Helsa.

Den kombinerade galleriöppningen och vernissagen av de fyra utställarnas verk ackompanjerades av mingelsorl och knaprande på saffransskorpor.

Annons

Föreningen är på jakt efter en professionell gallerist som kan driva verksamheten framöver.

- Det hade förstås varit önskvärt att få det klart innan påsk, sa Henrik Berven som är projektledare på Ystads kommun.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons