Annons

Gatusten krossade tingsruta

Ett mindre glasparti i Ystads tingsrätts entrédörr har krossats med hjälp av en gatusten.
Ystad • Publicerad 29 december 2011
Någon kastade en gatusten mot Ystads tingsrätts entré under natten mot torsdagen.
Någon kastade en gatusten mot Ystads tingsrätts entré under natten mot torsdagen.Foto: Frida Eriksson

Enligt polisen har skadegörelsen inträffat någon gång mellan klockan 16.45 på onsdagseftermiddagen och 06.30 på torsdagsmorgonen.

Ingen ska ha tagit sig in i byggnaden i samband med stenkastningen och polisen har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt vandal. Tillhygget har hittats liggande framför porten.

Annons

-Vi har inga vittnen ännu, men vi hoppas att folk hör av sig efter att ha läst tidningen, säger poliskommissarie Evert Eriksson.

Den 29 november förstördes elva av tingsrättens glasrutor när byggnaden besköts från en förbipasserande bil. Men det senaste attentatet har inte orsakat någon större oro, enligt lagman Thomas Johansson.

-Jag har inte uppfattat någon olustkänsla bland personalen. Jag lämnar det åt polisen att bedöma faroläget, säger han.

Alarmet gick aldrig igång eftersom rutan inte gick sönder helt. Och det trasiga partiet ska åtgärdas så fort som möjligt.

-Nu har vi utöver polisanmälan även skickat in en incidentrapport till domstolsverket. Det är vi skyldiga att göra och har med säkerhetstänkandet att göra, säger Thomas Johansson.

Ann-Louise Olander
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons