Annons

Grannar kritiska till projekt med paviljonger

Ystad • Publicerad 8 november 2008
Gun och Lennart Olsson är upprörda över hela hanteringen av studentpaviljonerna i Surbrunnsparken. I bakgrunden paviljongen. Bild: Bass NilssonFoto: 

Grunden till den skrotade studentpaviljongen i Surbrunnsparken höljdes i går över med sand.

– Jag blir så upprörd. Tänk vad det här kostar, det är ju våra skattepengar, säger Gun Olsson som tillsammans med maken Lennart bor granne med parken.

Annons

De har hela tiden varit kritiska till projektet och överklagat bygglovet. Efter många turer blev det bara en paviljong som nu målats gul. Den andra paviljongen skrotades sedan Sydskånska gymnasiet kommit fram till att det bara behövdes en paviljong. Men båda grunderna var redan färdigbyggda. Grunden som nu döljs i sand kan dock användas igen.

– Vi täcker över den på ett sätt som gör att vi kan ta fram grunden om det skulle finnas behov, säger projektledaren Sven Åke Frick.

Paviljongerna har blivit en dyr affär för Ystads kommun. Fastighetschef Olof Hübner har tidigare varnat för att det blir ett förlustprojekt.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons