Annons

Gunnel fast inomhus i två dagar

Gunnel Willebrand, 76, är mycket uppretad. Hon har inte kunnat lämna sin lägenhet i centrala Ystad på två dagar eftersom trottoaren utanför varit täckt av en uppplogad snövall.
Ystad • Publicerad 24 januari 2006
Upplogade snövallar har blivit ett problem i Ystad. Gunnel Willebrand, 76, vågade sig inte ut från sin lägenhet på två dagar eftersom trottoaren var en snövall. Bild: Bass Nilsson
Upplogade snövallar har blivit ett problem i Ystad. Gunnel Willebrand, 76, vågade sig inte ut från sin lägenhet på två dagar eftersom trottoaren var en snövall. Bild: Bass NilssonFoto: 

Hyresvärden Ystadbostäder har inte röjt undan snön utanför huset.

– Ja, jag är förbannad. I min ålder blir man ju helt skakig om man måste gå på sånt här snöigt underlag.

Annons

– Det var först i morse som någon trampat ner snövallen tillräckligt för att jag skulle våga mig ut, säger Gunnel Willestrand.

Hon har bott i det kommunala bostadsbolagets hus på Stora Norregatan i fyra år.

– Det är ju inte klokt att det får lov att se ut så här i stan. Ystadbostäder måste skärpa sig. Även vid tidigare snöfall i vinter tycker hon att det har saknats halkbekämpning utanför huset.

I dag har hon trätt på broddar på sina skor, ett måste när underlaget är halt och förrädiskt förklarar hon.

Men det hjälper inte.

Den högra brodden envisas med att halka av.

– Det är ju inte vettigt att man på vissa ställen måste gå mitt i gatan för att kunna komma fram. Och tänk på alla som måste använda rullatorer. Det är ju helt omöjligt när det ser ut så här, säger Gunnel Willebrand.

Fredrik Sjöstrand

0411-55 78 61

fredrik.sjostrand@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons