Annons

Halvblodigt allvar i trekampen

Fredagskvällen var spänningens dag på Ystadfestivalen. I trekampen tävlade lagen i sparkcykel, säckakärra och plankgång längst Jennygatan.
Ystad • Publicerad 30 juni 2006
Old ladies från Attendo care kämpade tappert. Men var alla i laget verkligen ladies? I bakgrunden syns lag socialdemokraterna. Elias elit från Skånekött vann trekampen med tiden 3.10. Bild: Mark Hanlon
Old ladies från Attendo care kämpade tappert. Men var alla i laget verkligen ladies? I bakgrunden syns lag socialdemokraterna. Elias elit från Skånekött vann trekampen med tiden 3.10. Bild: Mark HanlonFoto: 
Lag Old ladies från Attendo care. Petra Larsson, Sara Thörncantz, Jeanette Antoniusson, Petra Larsson, Diana Antoniusson och David Nilsson.
Lag Old ladies från Attendo care. Petra Larsson, Sara Thörncantz, Jeanette Antoniusson, Petra Larsson, Diana Antoniusson och David Nilsson.Foto: 
Festivalöl ska drickas i plastmugg. Även rödvin serveras i mugg när det är festival.
Festivalöl ska drickas i plastmugg. Även rödvin serveras i mugg när det är festival.Foto: 
Max Nerman, 12, åker gärna mini cross. – Det bästa med festivalen är detta och karusellerna. Det sämsta är alla som är fulla.
Max Nerman, 12, åker gärna mini cross. – Det bästa med festivalen är detta och karusellerna. Det sämsta är alla som är fulla.Foto: 

I fotbollstältet i rådhusparken steg spänningen för varje straffspark. Direkt efter slutsignalen reste sig Tina Gieselmann med sina tyskmålade kinder, hoppade runt runt och ringde hem till mamma.

– Jag kom precis hit och har bara hört festivalen som bakgrundsljud, men nu ska jag definitivt gå runt och titta. Fast jag är lite ledsen att jag inte är i Tyskland nu. Jag kommer från Schalksmühle som ligger bara 45 minuter från Dortmund.

Annons

På Jennygatan pågick en annan fysisk kamp, dock med betydligt färre allvarliga miner. Fem lag kämpade i en häftig trekamp. Kanske svalkades nerverna lite extra av att Flügger färg inte dök upp till start; företaget som vunnit trekampen fyra år i rad.

Ingrid Lundkvist tävlade för Radio active.

– Hur vi har laddat? Jag har tränat med thaimat och öl! Man bjuder på sig själv här i Ystad. Att skämmas finns inte i vårt vokabulär, sa hon strax innan start.

– Vår taktik är att gå ut med 100 procent och sen öka. De som har druckit öl får styra, sa lagkamraten Jessica Tarland.

Redan i första loppet stod det klart att plankan var klart klurigast. Radio actives deltagare stod fortfarande och skrattade när motståndarlaget gått i mål. Laget hade stora problem med takten och testade bland annat boklövstilen. Dock helt ofrivilligt.

Old ladies från Attendo care hade förberett sig med kaffe med mycket socker. En del av damerna fäste sedan kjolarna med hjälp av tvättklämmor för att minska luftmotståndet när de sprang.

Efter att även fotbollsmatchen mellan Tyskland och Argentina slutat ökade antalet festivalbesökare betydligt.

Ystad rockorkester och Company band spelade Lucky lips, men klockan åtta verkade fortfarande vara för tidigt att dansa för ystadborna som hellre åt korv, drack öl och hade det trevligt kring borden.

Anna-Karin Johanssn

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons