Annons

Hamngatan förblir stängd för bilar

Butiksägarna på Hamngatan gör gemensam sak med Sparbanken syd och kräver att gatan åter öppnas för biltrafik. Men myndighetsnämndens ordförande Bertil Borgström (m) är inte beredd att ompröva nämndens beslut.
Ystad • Publicerad 6 november 2008
Hamngatan i Ystad. Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

- Det var samma liv när vi stängde Stora Östergatan, konstaterar Borgström.

Ystadsbon Carl-Gustav Rasmusson har gjort en enkätundersökning bland butiksägare och restaurangägare utmed Hamngatan.

Annons

- Alla håller med mig om att gatan ska öppnas för biltrafik, säger Carl-Gustav Rasmusson, vars fru driver en av butikerna utmed gatan.

Butikerna på Hamngatan har haft en tydlig nedgång i besöksfrekvensen under september och oktober jämfört med samma månader i fjor, då gatan var öppen för bilar.

- Det är OK att Hamngatan stängs för bilarna under turistsäsongen sommartid, tycker Carl-Gustav Rasmusson. Men vintertid ska det vara tillåtet att köra där.

Kommunen gör just nu en översyn av trafiken på de angränsande gatorna och av parkeringssituationen.

- Hamngatan hålls stängd januari ut. Sedan ska vi utvärdera försöket, säger Bertil Borgström, som inte förstår kravet på att Hamngatan ska vara öppen, eftersom man ändå inte kan parkera utmed gatan.

Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons