Annons

Här är veckans mest lästa artiklar

Åskvarningar, kräksjuka skolungdomar och en villabrand. Det är några av de nyheter som lockat till mest läsning den gångna veckan.
Sydöstra Skåne • Publicerad 1 september 2019

Led landet eller kliv åt sidan, Löfven

Annons

Petter Birgerssons ledare var populär bland er läsare. Han skriver bland annat om den, enligt honom, bristande tryggheten i Sverige.

Villa totalförstörd i brand – tre familjer utan hem

Branden i den gamla skolan i Östra Hoby under onsdagskvällen intresserade också många. Numer figurerar det som en villa där tre familjer bor. Huset kunde inte räddas i den omfattande branden.

Poliser nära bli påkörda vid hastighetskontroll – sju blev av med körkortet

40 bilister fick böter och hela sju stycken blev av med körkortet i en hastighetskontroll i Hannas i veckan. Bilarna körde så snabbt att polisen själva var rädda att bli påkörda.

70 barn på skolan plötsligt kräksjuka

Hela 70 barn och närmare tio anställda på Östergårdsskolan insjuknade i kräkningar och intensivt illamående under onsdagen och var sjukanmälda under torsdagen.

Annons

– Det kan vara dricksvattnet, eller bero ett vanligt magsjukevirus, sa rektor Åsa Kildén.

Sensommarvärmens baksida: Då drar åskan in över Skåne

Det varma vädret gav upphov till åskvarningar. Åskfronter med regn utlovades för resten av veckan som gick. Högtrycket gav upphov till en del värmeåska under nätterna dessutom.

Paulina Leuku ShakeriSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons