Annons

Hårdvara lossad i Ystad

Gotland invaderade, på sätt och vis, Ystads hamn i går. Som en del av upptakten till försvarsmaktsövningen Dubbeleken anlände P18, Gotlands mekaniserade förband, i Ystad under måndagsförmiddagen med all sin tunga utrustning.
Ystad • Publicerad 8 mars 2004
Gotländska soldater anlände till Ystads hamn på måndagen med all sin tunga utrustning. Bild: Sprisse Nilsson
Gotländska soldater anlände till Ystads hamn på måndagen med all sin tunga utrustning. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Gotländska soldater anlände till Ystads hamn på måndagen med all sin tunga utrustning. På måndag startar den stora slutövningen i Skåne för årets värnpliktiga. Bild: Sprisse Nilsson Bland hårdvaran som lastades av inför nyfikna hamnbesökare fanns pansarbandvagnar och olika stridsfordon, åtföljda av närmare 400 soldater - en ovanlig syn i det numera regementslösa Ystad. Dubbeleken är en slutövning för innevarande årskull värnpliktiga. Totalt omfattar övningen 5 900 män och kvinnor. 10-dagarsövningen börjar nästa måndag och genomförs på Revingehed, Björka, Ravlunda, Rinkaby, Kabusa samt i Malmö hamn. - Det är vi på P7 Revingehed som har ledartröjan, det vill säga att det är vår regementschef som är övningsledare. Det svåraste blir att synkronisera verksamheterna på de olika platserna; maten, manskapet, informationen, allt. Men vi har erfarenhet av sådant här sedan tidigare och det ska bli mycket spännande att genomföra, säger kapten Jan Bohman som är informationschef på P7. Efter lossningen i hamnen körde transportbilarna med gotlänningarnas utrustning till Hovdala i norra Skåne.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons