Annons

Heminredning i ny regi

Levande hem får ny ägare och förlorar sin bästa kund. Gitte Nählinder har handlat i butiken i åratal. Från och med årsskiftet är det hon själv som äger den.
Ystad • Publicerad 20 december 2011
Gamla ägare och nya. Olle och Ann Christoffersson (till vänster) lämnar över Levande hem till Gitte Nählinder och hennes make Jan. Foto: Bass Nilsson
Gamla ägare och nya. Olle och Ann Christoffersson (till vänster) lämnar över Levande hem till Gitte Nählinder och hennes make Jan. Foto: Bass NilssonFoto: Bass Nilsson

– Om man trott på alla rykten så hade vi sålt affären många gånger vid det här laget, säger Ann Christoffersson och skrattar.

Nu är det dock dagens sanning. Makarna Olle och Ann Christoffersson tackar för sig, butiken ska överlåtas.

Annons

– Det blev nästan åtta år i Gussingska huset, i hjärtat av Ystad. Men allt måste ta slut någon gång, som ägarna uttrycker det.

– Levande hem lever vidare, enligt samma koncept som hittills. Det är vi oerhört glada för, säger Olle Christoffersson.

Den romantiska, väldoftande butiken med gammaldags, fast nytillverkad heminredning, drivs i fortsättningen av Gitte Nählinder.

Hon tycker det känns fantastiskt att bli affärsinnehavare i Ystad.

– Jag älskar konceptet, det här är en lycka för mig. Hittills har jag jobbat heltid som konsult inom personalutveckling, men framöver blir det i huvudsak fokus på Levande hem, berättar Gitte Nählinder.

– Min make, Jan, som är brandingenjör, kommer att hjälpa till i butiken så mycket han hinner.

Lokalerna på första våningen i Gussingska huset omfattar 140 kvadratmeter, inklusive lageryta. Nya ägarna får nära till jobbet, de bor nämligen i ett gatuhus på Västra Vallgatan.

– Det tar två minuter att gå till Levande hem. Jag har tagit tiden, säger Gitte Nählinder.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons