Annons

Hörselproffs från Ystad utsedd till landets bästa

Anna Kennryd är bäst – om kunderna får välja.
Ystad • Publicerad 3 december 2011
Anna Kennryd sysslar med allt från hörselskydd till utprovning av hörapparater och andra hjälpmedel. Mottagningen ligger på Liregatan, i hjärtat av Ystad.
Anna Kennryd sysslar med allt från hörselskydd till utprovning av hörapparater och andra hjälpmedel. Mottagningen ligger på Liregatan, i hjärtat av Ystad.Foto: Bass Nilsson

Nu har hörselspecialisten på Liregatan i Ystad utsetts till årets audionom 2011. Hon valdes av en oberoende panel av branschfolk, men det var patienternas röster som låg till grund för beslutet.

-Kunderna får skicka in röster och motivera varför just deras kandidat ska bli årets audionom, berättar Anna Kennryd, som känner sig hedrad över utmärkelsen.

Annons

Hon har jobbat som audionom i 18 år, och driver en mindre audionommottagning, Hörselsnäckan, som auktoriserades av Region Skåne hösten 2009.

Juryn fäste stor vikt vid berättelsen som en av Anna Kennryds kunder förmedlade efter att ha fått, inte bara förbättrad hörsel utan även livskvalitet och hjälp med avslappning.

I motiveringen heter det att ”berättelsen var mycket gripande och visade åter igen vilken dramatisk inverkan hörselproffs kan ha på livet för sina patienter.”

Bortsett från äran får Anna Kennryd diplom och en tjusig pokal med namnet ingraverat.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons