Annons

Hotade folk med vapen utanför kiosken

(Uppdaterad 07.08) En man greps under fredagskvällen i Skurup misstänkt för att ha hotat ett antal personer utanför en kiosk med ett vapen. Enligt de första uppgifterna rörde det sig om ett automatvapen men det visade sig senare handla om ett softair-gun.
Ystad • Publicerad 15 november 2008

Det var vid 21-tiden som tre polispatruller larmades till centrala Skurup efter att en man i 20-årsåldern hotat någon med ett vapen vid en kiosk. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

- Först trodde man att det handlade om ett automatvapen men när patrullerna väl kom till platsen handlade det om ett softair-gun, säger länsvakhavande befäl Peter Martinsson på polisen i Malmö. Hoten ska ha ägt rum precis utanför en kiosk i Skurup. Mannen ska där ha visat vapnet för ett antal personer.

Annons

Polisen kunde gripa mannen vid 22-tiden. Han är hörd under natten och har nu släppts. Misstankarna om olaga hot kvarstår.

Polisen är förtegen kring detaljer i ärendet och vill inte berätta om mannen kände personerna han hotat eller inte.

Ann Ekstrand, Maria Gunnarsson
Ann Ekstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons