Annons

Industri evakuerades efter överhettning

En överhettad maskin tvingade räddningstjänsten att natten mot onsdagen utrymma delar av plaståtervinningsföretaget Rondo plast AB i Ystad.
Ystad • Publicerad 19 november 2008
Rondo plast AB i Ystad fick utrymmas under natten mot onsdagen. Arkivbild: Mark Hanlon
Rondo plast AB i Ystad fick utrymmas under natten mot onsdagen. Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

Larmet nådde räddningstjänsten 00.38 natten mellan tisdag och onsdag. När brandmännen kom till platsen var den 1500 kvadratmeter stora maskinhallen rökfylld och den personal som tjänstgjorde på företaget hade evakuerats.- Det blev mindre brandskador på en maskin. Det var en varmgången maskin som gjorde att hela hallen blev rökfylld, säger Claes Jeppsson, vakthavande insatschef på räddningstjänsten.Hade den överhettade maskinen fått fortsätta fruktar räddningstjänsten att det lett till betydligt värre skador på anläggningen än vad som nu blev. Med hjälp av rökluckorna vädrades brandröken ut och räddningstjänsten kunde lämna området efter cirka 40 minuter. Inga människor skadades vid händelsen.Rondo Plast AB är ett av Polykemi AB helägt dotterbolag. Företaget arbetar med att återvinna termoplaster.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons