Annons

Investeringar skjuts upp

Genom att skjuta upp planerade investeringar på drygt 2, 8 miljoner får Ystads församling en budget som slutar på plusresultat nästa år. Någon höjning av begravningsavgiften eller kyrkoavgiften blir det heller inte, enligt ett enigt kyrkofullmäktige i onsdags.
Ystad • Publicerad 14 november 2008

– Majoriteten ville inte höja avgiften. Det är inte läge att göra det i dessa tider, säger Bengt Frostmo (s) ordförande i kyrkorådet.

Socialdemokraterna och spi (Sveriges pensionärers intressearti) har lagt fram budgeten, som ger ett resultat på plus 30 000 kronor, i samråd med de borgerliga allianspartierna. Investeringarna som flyttas fram till år 2010 gäller bland annat en utbyggnad av sakristian i Sankta Maria kyrkan för 1,5 miljoner kronor, ny köksutrustning för 80 000 kronor i Klostergården och en orgel för 1,2 miljoner i Uppståndelsens kapell. En uppskjutning som Bengt Frostmo anser gynnar församlingen.

Annons

– Om vi gör det finns det stor chans att vi får kyrkoantikvariska bidrag. Vi hinner då förbereda ansökningarna till stiftet, säger han.

Frågan om en sammanslagning av pastoraten diskuterades också på kyrkofullmäktige. Ett uttalande togs om att Ystads församling är positiv till att se hur man kan samarbeta med de andra pastoraten för att få samordningsvinster.

– Sen har vi inte sagt mer, säger Bengt Frostmo.

Carina Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons