Annons

Isbanan på Österports torg börjar att ta form på allvar

Ystad • Publicerad 14 november 2006
Lars Nilsson arbetar som anläggare på kommunens teknik- och fastighetskontor spikar plankor till den blivande sargen. Bild: Thorsten Persson
Lars Nilsson arbetar som anläggare på kommunens teknik- och fastighetskontor spikar plankor till den blivande sargen. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

I går drog det igång, bygget av den omtvistade isbanan på Österport torg. Om en dryg vecka är det invigning.

Lars Nilsson och kollegorna från kommunens teknik- och fastighetskontor har fullt upp med att fylla den nedsänkta delen av torget med så kallad stenmjöl och med att snickra ihop en sarg.

Annons

Hur mycket stenmjöl det rör sig om är Lars Nilsson osäker på.

– Jag har ingen aning, men det är mycket, säkert flera ton, säger han. När arbetet med att fylla den nedsänkta delen av torget med stenmjöl är klart ska den konstgjorda isbanan läggas ovanpå grusytan. Därefter ska den halvmeter höga sargen sättas upp.

– Vi börjar arbetet redan klockan sju på morgonen, säger Lars Nilsson och slår i en decimeter lång spik i en tjock bräda.

Den som vill njuta av statyn "Möte med vatten" får passa på under dagen. I morgon, torsdag, flyttas den in i ett av kommunens förråd för övervintring.

Efter invigningen, den 24 november, finns isbanan på torget fram till mars månad. Stenmjölet ska då sugas upp.

– Ja, tänk att städa undan det här, säger Lars Nilsson.

Malin Perlheden

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons