"Jag befinner mig i en glädjebubbla"

Ystad Artikeln publicerades
Joakim "Jogge" Svensson, busschaufför/ säkerhetsutbildare på Veolia och musiker.
Foto:Privat
Joakim "Jogge" Svensson, busschaufför/ säkerhetsutbildare på Veolia och musiker.

Du har skrivit låten Reflexkomplex om vikten av att bära reflex i trafiken. Nu har den setts av 118 000 på Facebook och delats 2 400 gånger.

1 Varför har du skrivit den här låten?

– Tanken uppstod när det började bli mörkare om dagarna. Det blir allt svårare att se folk på hållplatserna som står och väntar på bussen. Det var ett sätt att skriva av sig aggressioner och göra något positivt av det. Jag utbildar chaufförer i säkerhet på Veolia och är musiker sen 20 år tillbaka. I tio år har jag drivit Jogges orkester.

2 Kommer ni att ta in den här låten i repertoaren nu?

– Det gör vi säkert. Vi får leva på den här framgångsvågen. Det är flera som har sagt at de inte tycker om dansband, men att de gillar budskapet. Melodin är "Hon kommer med solsken" med Östen med resten som jag har skrivit en ny text till.

3 Vad har du fått för reaktioner?

– Bara positiv. Det har kommit mycket respons i form av meddelanden på Facebook och från media. Radio P4 i Stockholm spelade den i förra veckan och den har fått spridning i Norge. Jag befinner mig i en glädjebubbla. Jag kunde inte tänka mig att en sådan här liten halvprivat sak skulle få den här spridningen.

4 Vilket är rådet till alla som ska ut i trafiken när det är mörkt?

– Det absolut viktigaste är att man ser till att synas ordentligt. Det kostar så lite att rädda sitt eget liv men en reflex eller reflexväst.