Annons

Kalvinknatet blev fin familjedag

Solen sken och en kalv höll i uppvärmningen för idrottspojkarna och flickorna. Till lördagens Kalvinknatet hade många familjer tagit med sig picknickkorgarna till Bollhusparken i Ystad och stämningen kunde inte varit bättre.
Ystad • Publicerad 11 maj 2003

För flera av de deltagande ungdomarna var det säkert den första idrottstävlingen i deras liv. Men om någon av knatarna var nervösa så syntes inte det. På deltagarna verkade Kalvinknatet faktiskt vara något av det roligaste man kan göra: att i full fart springa en och en halv kilometer i stadsmiljö, medan familj och vänner ropar "Heja, heja, heja". Först ut var flickor årskurs 1 och Jenny Valfridsson, 8 år, visade var skåpet ska stå. Hennes vinnartid blev fenomenala 6,28 och hon var långt före tvåan. Hon var sparsam med kommentarer efteråt, men berättade i alla fall att hon brukade springa "så där ofta" på sin fritid. Vid starten stod Camilla Karlsson, Blentarpbo och mamma till Johanna och Fredrika som var i startgroparna. - Tjejerna tränar friidrott och har tävlat innan. Men just Kalvinknatet är speciellt kul eftersom det är en tävling som går inne i staden och känns nog inte lika jobbigt, säger Camilla Karlsson. Kalvinknatet hålls på 15 orter runt om i södra Sverige under perioden 7 maj till 2 juni.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons