Annons

Katten Gösta blev förgiftad

Det kan finnas gift utlagt i Bellevueområdet som föräldrar, mattar och hussar bör vara uppmärksamma på. Katten Gösta blev i alla fall förgiftad av vad som förmodas vara råttgift och var nära att dö.
Ystad • Publicerad 26 november 2008
När katten Gösta kom hem till matte Inger Mårtensson förra veckan hade han inre blödningar. På något sätt hade han fått i sig vad som misstänks vara råttgift. Bild: Bass Nilsson
När katten Gösta kom hem till matte Inger Mårtensson förra veckan hade han inre blödningar. På något sätt hade han fått i sig vad som misstänks vara råttgift. Bild: Bass NilssonFoto: 

Det var i torsdags i förra veckan som Gösta, en 15-årig katt, kom hem i eländigt skick från sin dagliga spatsertur. Han vägrade äta och hade blod i avföringen. Hans matte Inger Mårtensson, som bor på Käringgatan, tog Gösta till veterinär.

- Han var illa däran och hade inre blödningar. Det mest troliga är att han fått i sig råttgift, berättar veterinär Inga Haraldsson.

Annons

Gösta fick motgift i form av K-vitamin och verkar nu må lite bättre dag för dag.

- Jag är skakad av vad som hänt och hoppas det inte händer någon annan, säger Inger Mårtensson.

Ronny Wiking på Ystads kommun uppger att man från kommunens sida inte lagt ut råttgift i området, men utesluter inte att någon privatperson gjort det.

Veterinär Inga Haraldsson menar att det inte går att undgå att märka om ens djur fått i sig råttgift.

- Finns det blod i avföringen ska man inte dröja med att höra av sig till veterinär. Väntar man för länge kan det vara för sent.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons