Annons

Kent Nyström ska leda Europas hotell och restauranger

Ystadsbon Kent Nyström har valts till ordförande i den europeiska branschorganisationen för hotell- och restaurangföretag Hotrec. Han tillträder uppdraget vid årsskiftet.
Ystad • Publicerad 11 november 2008
Kent Nyström ska leda de europeiska hotell- och restaurangföretagens organisation Hotrec.
Kent Nyström ska leda de europeiska hotell- och restaurangföretagens organisation Hotrec.Foto: 

Kent Nyström sitter sedan tio år i styrelsen för Sveriges hotell- och restaurangföretagare (SHR). Och från årsskiftet tar han över ordförandeklubban i Hotrec som genom nationella branschorganisationer i 25 EU-länder har två miljoner företag som medlemmar. Företag som har 13–14 miljoner anställda.

– 95 procent av företagen har 10–15 eller färre anställda, berättar Kent Nyström, som är vald på två år med möjlighet att sedan väljas för ytterligare en tvåårsperiod.

Annons

– Hotrecs uppgift är att marknadsföra och försvara de intressen som finns i hotell- och restaurangbranschen gentemot olika EU-institutioner.

Organisationen har ett kansli med tjänstemän i Bryssel. Även om ordförandeuppdraget inte är på heltid blir det många resor mellan Ystad och Bryssel för Kent Nyström de närmaste åren.

– Jag kommer att befinna mig i Bryssel i princip varannan vecka, berättar han.

Kent Nyström tycker att det ska bli roligt att få arbeta med branschfrågorna på EU-nivå.

– Det är oerhört hedrande och inspirerande att få leda organisationen, säger han.

– Det är inte alla som inser hur EU genomsyrar vardagen i medlemsländerna

Kent Nyström drev tillsammans med hustrun Ann under 15 år Ystads saltsjöbad. Förra våren sålde de företaget. Ungefär samtidigt blev Kent Nyström delägare i hotell Duxiana i Lund. Han är också aktiv arbetet med att hitta effektivare former för samarbetet i Ystad mellan företag och kommunen.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Per Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons