Annons

Körfestivalen inleddes med allsång

Gudtjänsten i Mariakyrkan började annorlunda i går. Den var startskottet för veckans körfestival och innan klockringningen fick besökarna därför öva in en sång tillsammans med kyrkomusikanten Christina Engelke.
Ystad • Publicerad 25 maj 2003

- Du som håller allt i din famn, du som känner oss alla vid namn, tack för livet du ger till oss. Sjöng församlingen först lite försiktigt, men sedan lite starkare som en enda jättekör. Några vågade sig också på rörelserna som förevisades. När gudstjänsten väl var i gång bjöd barn och ungdomar från tre olika körer på sånger av Georg Riedel (mest känd för barnvisorna i Astrid Lindgrens filmer). Några av kördeltagarna var Amanda Eide Wellbo, Karin Klöfverståhl och Hanna Jacobsson i juniorkören som alla sjungit i kör i tre år. En gång veckan är det repetition och ungefär varannan söndag sjunger de i kyrkan. Varför sjunger de då i kör? - Man blir glad och så är det roligt, svarar Hanna. - Man tränar upp sig och sin röst, säger Karin. - Det är gympa för rösten, fyller Hanna i. Vad tycker ni om sångerna ni sjunger i dag? - En är svår, för den går så högt. Det är den där vi sjunger Gud låt solen skina, säger Karin. - Och en är sorglig - den om trollsländan, säger Amanda. - Han lever bara en dag, förklarar Hanna. - Jag vill inte vara en trollslända, konstaterar Amanda. Bakgrunden till körfestivalen är att Ystads församling på vill visa upp all den körverksamhet som finns på orten och som engagerar ungefär 200 personer. Den kommande veckan uppträder olika körer i kyrkan. I kväll klockan 19 är det vårkonsert med Sankta Maria kyrkokör.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons