Annons

Körkortslös förare åtalas

En 46-årig bostadslös man åtalas nu för rattfylleri och grov olovlig körning. 46-åringen som saknar körkort stoppades när han i berusat tillstånd framförde sin bil på E65 i Ystads kommun.
Ystad • Publicerad 19 februari 2003

Mannen körde på lille julafton sin bil från Löderup och var på väg till Svarte, när han hamnade i en nykterhetskontroll på E 65 utanför strax Ystad. Mannen berättade för polispatrullen att han innan körningen druckit 3-4 starköl, men att han inte kände sig speciellt påverkad. Han åtalas nu i Ystads tingsrätt för rattfylleri. Eftersom hans körkort är indraget och han tidigare dömts för flera fall av olovlig körning, åtalas han också för grov olovlig körning. Den bostadslöse mannen bor i sin personbil och har i polisförhör sagt att han blir svår att nå för kallelse till rättegång i Ystad, eftersom han ''vistas på olika platser i hela landet''. Han uppmanar därför polisen att efterlysa honom när det är dags för tingsrättsförhandling.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons