Annons

Kraftig brand i villa i morse

En person var hemma när det började brinna i villan på Musikgatan i Svarte. Men ingen människa kom till allvarlig skada och räddningstjänsten lyckades rädda närliggande byggnader.
Ystad • Publicerad 30 december 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Larmet om branden kom klockan 04.39 och räddningstjänsterna i Ystad och Skurup samt räddningsvärnet i Snårestad körde till platsen.

När styrkorna kom fram var branden fullt utvecklad i villans nedanvåning.

Annons

– Vi började med invändig släckning med hjälp av rökdykare, säger räddningsledare Martin Andersson från räddningstjänsten i Ystad.

Det fanns inledningsvis en risk att elden skulle sprida sig till villans garage och till grannfastigheten, men räddningstjänsten lyckades rädda byggnaderna.

Efter cirka 45 minuter var elden under kontroll och vid 06.50-tiden var endast brandmännen från Ystad kvar vid villan för kontroll.

En person var hemma i huset när det började brinna men blev väckt av en brandvarnare. Personen lyckades ta sig ut på egen hand innan räddningstjänsten kom till platsen. Enligt SOS Alarm hade den boende andats in en del rök och fick hjälp av ambulanspersonal på plats.

Vid niotiden kunde räddningstjänsten avsluta arbetet vid villan och lämna platsen.

Enligt polisens och räddningstjänstens tekniska undersökning startade elden på grund av ett elfel i huset. Slutsatsen är att det rör sig om en kortslutning i en vanlig strömbrytare.

Det ska inte ligga något installeringsfel bakom händelsen, utan röra sig om en ren olyckshändelse. Det finns därmed inte heller några misstankar om brott.

Louise Cronholm
Louise Cronholm Löfgren, Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons