Annons

Kraftig ökning av resande med BornholmsTrafikken

(Uppdaterad 16.56). Resandeströmmen mellan Ystad och Rönne på Bornholm har ökat kraftigt. Det visar nya siffror från BornholmsTrafikken. Totalt åkte en miljon människor mellan de båda städerna förra året.
Ystad • Publicerad 9 januari 2002

Antalet resande under förra året innebär en ökning på 230 000 passagerare i förhållande till år 2000. Det rapporterar den danska nättidningen BornholmDirekte i dag.

Det totala passagerarantalet som åkte med Bornholmstrafikkens tre olika ruter blev närmare 1.4 miljoner mot nästan 1.2 miljoner år 2000. Störst ökning redovisar alltså linjen mellan Ystad och Rönne.

Annons

- Därför har vi beslutat chartra in en godsfärja under sommaren 2002 för att möta förväntade kapacitetsproblem, säger en mycket nöjd Mads Kofod, VD på Bornholmstrafikken till TV2 Bornholm.

Det är inte bara antalet människor som i ett ökat antal åker med rederiet. Antalet fordon som transporteras mellan Bornholm och Ystad har också det ökat. I siffror handlar det om en ökning på 40 000 fordon, en ökning från 156 000 år 2000 till 196 000 förra året.

Ökning av lastbilar är dock mer blygsam. För den tunga trafiken handlar det om en ökning från i runda tal 7 900 till 8 900 lastbilar på ett år.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons