Annons

Krasch blir fall för tingsrätten

En 23-årig man har åtalats vid Ystads tingsrätt, misstänkt för förseelse mot trafikförordningen och vållande till kroppsskada.
Ystad • Publicerad 12 november 2002

Det var vid lunchtid den 26 mars som mannen körde en lätt lastbil i västlig riktning på Koppargatan. I korsningen med Dragongatan har han, enligt åklagaren, åsidosatt väjningsplikten. Antingen uppsåtligen eller av oaktsamhet. Följden blev att han stötte in i vänster sida på en Volvo, som kördes av en 28-årig kvinna i sydlig riktning på Dragongatan. Kollisionen medförde i sin tur att Volvon fick sladd och kastades in i en mötande lastbil. Kvinnan klämdes fast. Åklagaren betecknar inte hennes kroppsskador som ringa. Högra handleden krossades och en fraktur konstaterades i vänster fot. Kvinnan satt i rullstol i tolv veckor efter olyckshändelsen. Handleden blir troligtvis aldrig helt återställd.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons