Annons

Kristina bytte kakbak mot fotvård

Ystad • Publicerad 26 juni 2006
"Fotvård är det bästa sättet att stressa av", säger kunden Ulla Gustafsson.
"Fotvård är det bästa sättet att stressa av", säger kunden Ulla Gustafsson.Foto: 
Kristina Persson erbjuder sina kunder att få fotvård i favoritfåtöljen därhemma, något som ystadsbon Ulla Gustafsson planerar njuta ofta av. bild: pernilla sjöström
Kristina Persson erbjuder sina kunder att få fotvård i favoritfåtöljen därhemma, något som ystadsbon Ulla Gustafsson planerar njuta ofta av. bild: pernilla sjöströmFoto: 

Konceptet är enkelt: besök människor i deras hem och vårda deras fötter. Efter flera års arbete på konditori satsar Kristina Persson, 27, nu på hemfotvård.

Kvinnan i fåtöljen sluter ögonen och ger en lätt suck.

Annons

– Förra gången Kristina gjorde mina fötter gick jag på små rosenmoln i dagar. Och det bästa är att jag slipper att ta mig någonstans, Kristina kommer till mig.

Ystadsbon Ulla Gustafsson har snabbt blivit en av Kristina Perssons stamkunder. Kristina tar upp fotfilen som hon vant använder under Ullas tår.

I våras utexaminerades Kristina Persson från Axelsons Gymnastiska Institut i Malmö där hon gick en halvårskurs i medicinsk fotvård.

– Jag har alltid tyckt om att hjälpa människor och jag har dessutom ett brinnande intresse för hur människokroppen fungerar.

Nu har hon öppnat eget, Kristinas hemfotvård, och hon vänder sig särskilt till personer som har svårt att röra sig och ge sig ut för en välbehövlig fotvårdsbehandling. Hon har köpt en bil så att hon kan åka hem till sina kunder i Ystadstrakten, något som hon tänker göra även kvällstid.

Kristina har tränat särskilt på fotproblem som föranletts av diabetes, psoriasis och reumatism, men hon ger även "vanliga" fotvårdsbehandlingar till såväl män som kvinnor.

– Jag målar dock inte tånaglar, men jag brukar säga att jag lägger en utmärkt grund för sådant.

Många ystadsbor känner igen Kristina Persson efter flera års trogen tjänst på Lorrys konditori.

– Att gå kursen och starta eget är absolut det bästa jag gjort. Att vara egenföretagare och sköta sig själv har länge varit en dröm.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons