Annons

Lantmännen i Ystad kan flytta

Svenska Lantmännen står i dag inför endast två möjligheter när det gäller spannmålshanteringen i Ystads hamn - antingen att bygga ut anläggningen på den västra kajen i innerhamnen eller att flytta verksamheten.
Ystad • Publicerad 13 maj 2003
Bild: Mårten Swemark
Bild: Mårten SwemarkFoto: 

Silorna på västra kajen kan inte längre härbärgera de stora volymer som numera skördas i sydöstra Skåne. Dessutom har anläggningens äldsta delar närmare 70 år på nacken och behöver ersättas. Svenska lantmännens anläggning på västra kajen i Ystads innerhamn måste antingen byggas ut eller flyttas. Bild: Mårten Swemark Svenska Lantmännens kan välja att ligga kvar men i så fall måste bolaget bygga ännu högre silon. Det högsta är 50 meter högt. Samtidigt pågår en utredning hos Svenska Lantmännens om vad som ger bäst utdelning - en fortsatt tillvaro i Ystad eller en nyetablering någon annanstans i Skåne. Och om bolaget väljer att stanna betyder det ett effektivt stopp för planerna att utnyttja kajen för bostadsändamål.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons