Annons

Lastbil innehöll smuggelcigaretter

Cigarettsmugglingen via Ystad fortsätter och tullen gör i stort sett varje dag nya beslag. I går kväll undersökte tullpersonalen en lastbil, som visade sig innehålla 12 2000 cigaretter. Smuggelgodset hade gömts i balkar under trailern och i vindavvisaren ovanpå lastbilshytten.
Ystad • Publicerad 8 maj 2003

Dagen innan stoppade tullpersonalen en lastbil på väg in i landet med 6 000 cigaretter, som hade gömt på olika ställen i lastbilens hytt. I fjor beslagtogs i Ystad fler cigaretter än i någon annan sydsvensk hamn och det syns inga tecken på att smugglingen skall avta i år. -?Det är numera inget ovanligt att vi hittar massor av smuggelcigaretter i de lastbilar som vi tar ut för kontroll, säger tullens gruppchef Sven Hansson. Lastbilsförarna i de senaste tv fallen har erkänt tullbrotten.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons