Annons

Lina fick praktik på sitt tidigare jobb

Lina Nilsson fick en praktikplats på sin förra arbetsplats. Under praktiken utförde hon nästan samma arbetsuppgifter som tidigare, säger hon.
Ystad • Publicerad 4 januari 2006
Lina Nilsson anser att kommunen borde ge praktikanterna bättre betalt. Bild: Bass Nilsson
Lina Nilsson anser att kommunen borde ge praktikanterna bättre betalt. Bild: Bass NilssonFoto: 

Lina Nilsson tog studenten våren 2004. Under sommaren fick hon jobb i en butik i Ystad. Under hösten fortsatte hon att göra extra inhopp enstaka dagar, men tillfällena blev allt färre.

När hon fick veta att det fanns ungdomspraktik såg hon det som en möjlighet till mer kontinuerligt arbete och frågade om hon fick praktisera i butiken där hon jobbat. Det gick bra, och i januari började hon.

Annons

Lina Nilsson trivdes bra med arbetet och har ingenting emot sin arbetsgivare.

– Jobbet var kul men inte betalningen. Man gjorde lika mycket som de ordinarie men fick inte lika mycket betalt. Jag tycker det är bra att man får en chans att jobba, men jag tycker att kommunen och arbetsförmedlingen borde få fram bättre betalning för oss, säger hon.

Lina Nilsson fick ut mindre än 2 000 kronor i månaden för att praktisera på heltid.

– Hade jag inte bott hemma hade jag aldrig klarat mig. Bortsett från att hon inte längre fick sitta i kassan utförde Lina Nilsson samma arbetsuppgifter under praktiken som tidigare, säger hon.

– Man plockar upp i butiken, städar, det som det går ut på där.

Någon särskild handledare kan hon inte minnas att hon hade. I somras fick Lina Nilsson riktigt sommarjobb i butiken igen och i dag jobbar hon extra där samtidigt som hon studerar.

Hon är glad för sitt jobb, men anser inte att själva praktiken hjälpte henne.

– Jag hade ju redan kontakten, säger Lina Nilsson.

Anna Maria Erling

0411-55 78 46

anna.maria.erling@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons