Annons

Lyktan firade tio år

I fredags firade gruppboendet Lyktan 10-års jubileum under pompa och ståt. Ingrid Emanuel och Lena Mårtensson jobbade båda den där måndagen för tio år sedan och tog emot de första som flyttade in på Lyktan.
Ystad • Publicerad 12 maj 2003

- Man kan inte förstå att det gått tio år, sa Lena Mårtensson. - Tiden har gått jättefort. Då var stället nytt och det var ett annat arbetsätt än jag haft tidigare, sa Ingrid Emanuel som trivs på sin arbetsplats - Vi trivs med varandra i personalen och med våra boende, sa Ingrid Emanuel. Tioårsjubileet firade Ingrid Emanuel och Lena Mårtensson i fredags tillsammans med övrig personal, boende och anhöriga. Göksångarna spelade och sjöng och visst passade några på att ta en svängom till dragspelstonerna. Tårtorna stod i parad och termosarna var laddade med kaffe. Stämningen var på topp. - Det är jätteroligt att så många anhöriga kunde komma, sa Malin Gustafsson vikarierande enhetschef på Lyktan. Inför de kommande tio åren uttryckte Lena Mårtensson en förhoppning. - Vi hoppas att vi får ha kvar den här bemanningen så att vi kan bedriva en bra vård, sa Lena Mårtensson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons