Annons

Mångmiljonorder till Ystadsföretag

Ystadsföretaget Presona AB har lagt beslag på en order på balpressar och transportband från Ryssland. Ordern är värd närmare 20 miljoner kronor kronor. Företaget börjar leverera utrustningen den här helgen.
Ystad • Publicerad 23 maj 2003

- Det är den största enskilda ordern i Presonas historia, säger Rolf Bjarell, marknadsansvarig på Presona i en kommentar. Den levererade utrustningen går till den ryska staden Yaroslavl, cirka 30 mil norr om Moskva. balpressarna och transportbanden ska användas till en sorteringsanläggning för hushålls- och industriavfall. Anläggningen uppges vara gjord för att klara 200 000 ton avfall per år. Sorteringen av soporna sker dels manuellt och dels med hjälp av maskiner. Syftet är att ta tillvarata det återvinningsbara pappret, plasten och metallerna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons