Annons

Massor av aktiviteter kring Klosterområdet

På lördag mellan klockan 11 och 15 blir de många aktiviteter i de vackra trädgårdarna runt Klostret. Dessutom har museet fri entré.
Ystad • Publicerad 11 juli 2007

I rosengården kommer musikensemblen 'Wemmenhögs Musikanter' att framföra både folkmusik och klassisk musik under större delen av dagen.

Rosexperten Gudrun Manell svarar på frågor om rosor.

Annons

Konstnärerna Inger Hansson och Ingegärd Hyllander skapar målningar med inspiration av trädgårdarna.

För barnen kommer någon från Sub Rosa att stå för sagoläsning, också med trädgården som tema.

Under tiden kan föräldrarna strosa i omgivningen och till exempel bli guidade i någon av trädgårdarna eller se ett bildspel om rosor och historia i Klosterkyrkan.

Landskapsarkitekten Barbara Johnson, som svarat för utformningen av pionträdgården, berättar om sitt arbete med anläggningen.

Från Ystads teater kommer chefen Peter Larsson att kåsera. Och under hela dagen kommer medlemmar i Sub Rosa att finnas tillhands för visningar och berättelser om Klostrets historia.

Förra sommaren uppträdde ungdomar från cirkusgymnasiet ZinLit i Ystad med ett program speciellt utformat för miljön i rosengården. Även denna sommar utlovar de ett inspirerande program bland rosorna.

Det blir också tillfälle att göra trevliga fynd med trädgårdsanknytning, bland annat böcker från antikvariatet Mitt i byn i Ingelstorp, trädgårdsredskap från Blå Huset i Borrby och munkar i keramik från Krukmakaren i Ystad.

Arrangemangen anordnas med stöd av Ystads kommun och Studiefrämjandet

Lars Jarlsbo

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons