Annons

Medborgarförslag populärt i Ystad

Kommuninvånarna har numera möjlighet att lämna in "medborgarförslag" till Ystads kommun. Det har tydligen blivit populärt. Häromdagen ställdes ett krav till kommunkansliet om att köpa in fler och bättre datorer till biblioteket.
Ystad • Publicerad 22 maj 2003

Förslagsställaren anser att de nuvarande datorerna är "sanslöst dåliga". De är långsamma och låser sig ofta. Bra offentliga datorer är en demokratisk rättighet i dag anser förslagsställarna som framhåller att hon själv inte har råd att hålla en dator hemma. Ett annan person föreslår att Ystads Energi ska erbjuda sina nätkunder avtal på elleveranser. Mannen har läst hur eljättarna tar ut överpris på el och mest för lägenhetskunder. Om Ystads Energi kan erbjuda elleveranser tror han att många skulle våga göra en trygg övergång till en annan elleverantör. Samtidigt skulle det sättas press på elpriserna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons