Annons

Miljöinspektörer känner sig kränkta av Lantz

Åtta miljöinspektörer känner sig kränkta av Thomas Lantz uttalande om att verksamheten i Ystad är ineffektiv. "Vi känner oss djupt kränkta över den offentliga sågningen av miljöavdelningen. Allvarligt är att omdömen fällts av en person som inte är insatt i verksamheten".
Ystad • Publicerad 18 november 2008

Det skriver åtta miljöinspektörer I Ystads kommun i ett brev till kommunen.

Den 24 oktober skrev Ystads Allehanda om förslaget att Ystad ska slå ihop sin miljötillsyn med Tomelilla och Sjöbo. I samband med detta sa kommunalrådet Thomas Lantz (m), att Ystads miljötillsyn inte är effektiv och inte lever upp till lagens krav. Han menade att en samverkan mellan kommunerna skulle göra verksamheten effektivare.

Annons

Miljöinspektörerna har haft ett möte med Lantz i början av november. Då presenterade kommunalrådet vissa nyckeltal för antalet tillsynsbesök som miljöavdelningen gör.

"Nyckeltalen anses vara ett mått på effektiviteten, vilket vi i hög grad ifrågasätter då detta bara är en liten del av vår verksamhet och ett alltför enkelt sätt att bedöma den på", skriver miljöinspektörerna i brevet.

De undrar också om man utgått från dessa tal när man jämfört effektiviteten på de tre miljökontoren i Ystad, Tomelilla och Sjöbo

I brevet står också att det inte framkommit vilka krav som inte uppfylls vid miljökontoret i Ystad.

Carina Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons