Annons

Misstänkt tjuv på polishus frias

Ystad • Publicerad 3 november 2006

En man som åtalats för en fräck datorstöld inne på polishuset i Ystad frias av tingsrätten. Omständigheterna är "besvärande" men det går inte att ställa utom rimligt tvivel att mannen är skyldig, skriver tingsrätten.

Det var en fredag i januari som en 37-årig man greps misstänkt för en annan stöld och fördes till polisstationen i Ystad.

Annons

Efter förhör fick han lov att uppehålla sig vid receptionen och vänta på sin kompis som fortfarande förhördes av polisen.

37-åringen var efter en stund försvunnen och ett fönster i väntrummet var öppet. Mannen påträffades av polisen vid järnvägsstationen, men han uppgav att han inte orkat vänta på sin kompis och hade klättrat ut ut fönstret eftersom dörrarna var låsta.

På måndagen upptäcktes stölden av en bärbar dator, en mobiltelefon och en laddare från receptionen i polishuset.

37-åringens fingeravtryck fanns på receptionens glaslucka som lyfts upp, men mannen nekade till brottet och hävdade att fingeravtrycken hamnat där när han skojade med arrestvakten och låtsades stjäla ett kassaskrin.

Ystads tingsrätt skriver i sin dom att omständigheterna mot den åtalade är besvärande, men inte i sådan grad att det är ställt utom rimligt tvivel att det är han som är tjuven.

37-åringen frias från åtalet, men fälls för att ha snattat vodka på Systembolaget i Trelleborg och för två fall av ringa narkotikabrott. Mannen är hemmahörande i Trelleborg.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons